Waarom aanmelden 

De expositie komt het beste tot zijn recht als bezoekers het in hun eentje of in kleine groepjes kunnen ontdekken. We iedereen de mogelijkheid om 30 minuten in de installatie rond te lopen en aansluitend 15 minuten in de aangrenzende expositie te verblijven. 

Daarom werken we met tijdsslots van 30 minuten. Je mag in je eentje komen, of maximaal 2 anderen meenemen. 

 

Locatie  

Pieterskerkhof 4a, 2311 SR Leiden (voormalig Old School)

 

openingstijden 

 4 juni t/m 3 juli tussen 12.00 en 18.00 uur en is alleen bezichtigen na het reseveren van een tijdsslot.

 

BALKAN in europa   

Hoewel de Balkanlanden binnen de grenzen van Europa liggen, is er een enorm verschil in cultuur, taal, kunst en toekomst met het Westen van Europa. Waar Nederland kampt met de grenzen aan de groei kampen de inwoners van de Balkan met de naweeën van oorlog en dictatuur.

Deze expositie laat zien dat er binnen Europa mensen leven die op een andere manier naar hun omgeving en mogelijkheden kijken. De stedelijke omgeving biedt een schat aan mogelijkheden voor verbetering en groei. Het westen kijkt vaak neer op deze landen in de Balkan maar wat kunnen we leren van de mensen uit Servië, Albanië, Bulgarije? Juist in deze tijd is het belangrijk dat we over onze grenzen kijken en verbinding zoeken met elkaar.

 

functie van Graffiti   

Street art is een volwaardige kunstvorm in de Balkan en toont enerzijds de onvrede, boosheid, frustratie over corruptie en anderzijds de hoop voor de toekomst en de vele mogelijkheden om het dagelijkse bestaan op te vrolijken met mooie muurschilderingen.